Elicopterele au fost achiziţionate în urma Acordului interguvernamental semnat între Franţa şi Ucraina pe data de 8 iunie. Cele 55 de aeronave includ 21 de elicoptere H225 transformate, 10 elicoptere H145 şi 24 de elicoptere  H125. Contractul prevede şi înfiinţarea unui centru local de instruire şi întreţinere, precizează reprezentaţii Airbus într-un comunicat de presă.

 

Elicopterele grele, bi-motor de tip H225 pentru care Franţa deţine în prezent drepturile comerciale, vor fi adaptate pentru misiuni publice şi de căutare şi salvare, misiuni în care performanţa acestui elicopter este recunoscută.

 

,,Caracteristicile H225 includ capacitatea de decolare în mai puţin de cinci minute, o capacitate suplimentară cu rază lungă de acţiune, rezervoare auxiliare de combustibil şi pilotul automat. Primele elicoptere H225 sunt aşteptate să aterizeze la Kiev înainte de sfârşitul anului 2018”, precizează Airbus.

 

Airbus H145 este cel mai recent model al gamei de elicoptere pentru segmentul serviciilor de urgenţă (EMS). Dimensiunile compacte şi cabina mare şi flexibilă fac ca aeronava să fie eficientă pentru o varietate de misiuni civile.

 

Modelul H125 este potrivit companiei un bestseller Airbus. Are un singur motor şi un nivelul scăzut al vibraţiilor în cabină. Beneficiază de un plan de întreţinere care contribuie la reducerea costurilor de operare pentru client. Aeronava, poate fi reconfigurată rapid şi uşor pentru diferite misiuni, inclusiv pentru misiunile pompierilor sau pentru transportul de pasageri.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro