Dan Şova a ajuns, miercuri seară, la închisoare, la Penitenciarul Rahova, după ce - miercuri după-amiază - s-a predat poliţiştilor.

 

Fost ministru al transporturilor în guvernul Ponta şi senator social democrat, el a fost condamnat miercuri definitiv, la 3 ani de detenţie, pentru trafic de influenţă.

 

De curând, politicianul a fost achitat în prima instanţă într-un alt dosar deschis tot pentru corupţie, dar procurorii vor cere ca Şova să fie condamnat din nou.

 

Mirul pe care Dan Sova îl primea acum câţiva ani în parlament de la senatoarea Ruxandra Jipa nu l-a salvat de la închisoare. Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv la trei ani de închisoare după ce l-au declarat vinovat de trafic de influenţă.

 

În schimbul unor şpăgi lunare de câte zece mii de euro, Sova a convins directorul cet govora să apeleze ilegal la o casă de avocatură promovată de politician. E drept că în completul de cinci judecători a existat şi opinia ca fostul senator psd ar trebui totuşi achitat.

 

Condamnarea care îl trimite în spatele gratiilor nu este însă singura veste proastă pe care o primeşte fostul demnitar. Dan sova a fost obligat de judecători să plătească statului cu titlu de confiscare specială cele o sută de mii de euro primite drept şpaga.

 

Dan Sova a primit vestea condamnării acasă şi a refuzat să o comenteze. Şi-a pregătit bagajele pentru închisoare. Primele trei săptămâni le va petrece în carantină la Penitenciarul de maximă siguranţă Rahova, apoi va fi transferat la Jilava. De acolo va încerca să scape şi de o posibilă condamnare în celălalt dosar de corupţie - dosarul Turceni Rovinari în care prima instanţă l-a declarat nevinovat.

 

 

 

 

SURSA: www.stirileprotv.ro