Un grup de şapte indivizi cu cetăţenie română bănuiţi de comiterea unor furturi în India au fost arestaţi marţi în această ţară în localitatea Faridabad, situată aproape de capitala New Delhi, scrie portalul hindustantimes.com.

Cei şapte, trei bărbaţi şi patru femei, îşi organizau activitatea infracţională într-un hotel din New Delhi. Potrivit poliţiei indiene, pe data de 17 iulie a fost primită o plângere din partea unui comerciant, care a sesizat că nişte străini, ce aparent se arătau interesaţi de bunurile pe care el le vindea, îi sustrag obiecte de valoare din casa aflată lângă magazinul său de articole vestimentare.

Prin urmare, conform declaraţiei unui ofiţer de poliţie, au fost instalate imediat camere de supraveghere în zonă şi astfel au reperat acolo în aceeaşi zi un autoturism de teren cu străini. Apoi poliţia i-a identificat după ce a primit datele necesare de la agenţia de turism care le închiriase vehiculul. 'Fiind străini, ei credeau că nu vor fi prinşi', afirmă respectivul poliţist.

Poliţia locală menţionează că modul de operare al celor şapte români era simplu, unii distrăgând proprietarului atenţia în timp ce alţii acţionau. De exemplu, într-un caz femeile au cumpărat produse în valoare de 2.500 de rupii, pe care le-au plătit cu bancnote de valoare mică (10 rupii), iar în timp ce proprietarul magazinului era ocupat să le numere bărbaţii acţionau în casa lui, de unde au sustras bunuri şi bani în valoare de 40.000 de rupii.

La fel au procedat şi în timpul unui furt comis pe 15 iulie în oraşul Jaipur (la circa 200 de kilometri sud-vest de New Delhi). Conform hindustantimes.com, poliţia din acest oraş i-a preluat pe cei şapte români în custodie după arestarea lor. 

AGERPRES