Cel puţin 30 de persoane au fost rănite, după ce un camion a intrat în mulţime, în oraşul Munster, din vestul Germaniei. Poliţia a anunţat că au fost semnalate mai multe persoane decedate, "inclusiv şi probabil suspectul".

Autorităţile au anunţat că incidentul a avut loc în apropiere de statuia Kiepenkerl din centrul vechi al oraşului Munster, unde un camion a intrat în oamenii adunaţi la o terasă.

Poliţia a solicitat populaţiei să evite zona.

Potrivit Der Spiegel, conducătorul autovehicului s-ar fi sinucis, iar Bild notează că trei persoane au murit în urma acestui incident şi publică imagini în care se poate vedea cum Poliţia a izolat zona. De asemenea, în imaginile din presa germană se poate vedea cum camioneta s-a oprit într-o terasă, iar mese şi scaune sunt împrăştiate.

Deocamdată nu se ştie dacă este vorba de un atac terorist sau un accident, poliţia germană notând pe Twitter: "Fără speculaţii".

"Scenariul este de aşa natură încât un atac nu poate fi exclus", a spus însă o sursă din serviciile de securitate, citată de Reuters.

Incidentul aminteşte de atacul din 19 decembrie 2016 dintr-un târg de Crăciun din Berlin, unde un camion a intrat în mulţime, iar 12 oameni au fost ucişi.