Elena Udrea a fost exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, unde s-a înscris în 2016, la un master de Consiliere Pastorală şi Asistenţă Psihosocială, ea spunând atunci că vrea să îi ajute pe oameni "prin credinţă" şi că va înfiinţa "Institutul Fericirii". Decanul facultăţii a declarat, joi, pentru News.ro, că Udrea a fost exmatriculată pentru că nu s-a prezentat la niciun examen.
Elena Udrea nu mai urmează cursurile de master la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca pentru că a fost exmatriculată, lipsind de la toate examenele programate, a declarat, pentru News.ro, decanul facultăţii, Vasile Stanciu.
”A fost o decizie normală, domna Udrea nu a fost prezentă la niciun examen. A fost exmatriculată încă din luna octombrie a anului trecut. Probabil nu prea a fost prezentă nici la cursuri... Ceilalţi 16 masteranzi care i-au fost colegi continuă studiile”, a declarat decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Vasile Stanciu.
Elena Udrea a fost admisă în septembrie 2016 la masterul ”Consiliere pastorală şi asistenţă psihosicială” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, cu media finală 8,20. Udrea a participat la primul curs în 3 octombrie 2016, având cursuri în fiecare vineri şi sâmbătă.
Ea declara atunci pentru News.ro că s-a înscris la acest master de consiliere pastorală pentru a-i ajuta pe oameni "prin credinţă" şi că va înfiinţa "Institutul Fericirii", ca ONG pentru sprjinirea oamenilor de a fi "fericiţi în viaţă".
"Am dat examenul de înscriere la masterat la Babeş-Bolyai, la Cluj, şi am intrat la Consiliere pastorală şi Asistenţă psiho-socială. (...) Este un master de un an de zile, în urma căruia, pregătindu-mă în acest domeniu, îmi doresc să pot să consiliez persoanele care au credinţă religioasă în rezolvarea problemelor emoţionale pe care le au, dar de orice natură, în aşa fel încât tratarea acestor probleme să se facă şi prin practicarea credinţei, rugăciuni, prezenţă la biserică", spunea Elena Udrea.
Ea a explicat atunci că acest curs "îmbină psihologia cu credinţa religioasă ca forme de tratate a diverselor afecţiuni", indiferent de natura lor. "Dorinţa mea este de a spune lumii şi de a arăta oamenilor că pot fi fericiţi prin credinţă relgioasă", a spus Udrea.