Armata siriană a recucerit sâmbătă cel mai mare cartier din sectorul oraşului Alep controlat de rebeli, anunţă presa oficială de la Damasc, preluată de AFP.

Televiziunea de stat din Siria relatează despre "controlul total al sectorului Massaken Hanano", iar agenţia oficială de presă Sana informează că sunt în curs operaţiuni de deminare.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, care dispune de informatori pe teren, afirmă însă că forţele guvernamentale au ocupat efectiv doar 80% din Massaken Hanano, iar restul cartierului este acoperit doar prin bătaia armamentului. Mai lipsesc câteva sute de metri pentru ca sectorul rebel să fie tăiat în două, a declarat AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Luptele au determinat zeci de familii din cartierele învecinate să se refugieze în partea de sud a Alepului, controlată de rebeli. Cel puţin 11 civili au fost ucişi sâmbătă în estul oraşului, potrivit OSDO. De la începutul asaltului guvernamental la Alep, pe 15 noiembrie, bilanţul morţilor în rândurile civililor a ajuns la 212, dintre care 27 de copii. Aceştia se adaugă celor peste 300.000 de morţi în războiul civil din Siria, început în 2011.

AGERPRES