Nicuşor Constantinescu a fost luat de Poliţie, miercuri, de la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, după ce acesta a refuzat, în repetate rânduri, să se prezinte la audieri la DNA.

Procurorii DNA vroiau să-i prezinte învinuirile într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Constantinescu ar fi făcut mai multe plăţi ilegale din bugetul CJ Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Gabriel Diceanu, a precizat că este vorba despre un mandat de aducere, nu de reţinere, şi că preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, se află cu avocatul la DNA, scrie Replica de Constanţa.

Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi.

Nicuşor Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în anul 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.

Patru ani mai târziu, Constantinescu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, dar şi în 2012, când a fost reales.