Christine Valmy, supranumită ''Regina cosmeticelor'', a murit la 88 de ani, în urma unui infarct, scrie Click.

Valmy a devenit cunoscută în 1965, după ce a înfiinţat Christine Valmy Inc, sub această denumire apărând în următorii ani peste 30 de saloane de înfrumuseţare şi şcoli de machiaj, estetică şi manichiură.

Christine Valmy s-a născut în Bucureşti în 1926 şi, după ce a ajuns în SUA, şi-a schimbat numele de botez, Xantopol, cu unul mai uşor de pronunţat pentru americani: Valmy, numele unei localităţi în care armata franceză a înregistrat o mare victorie în 1792.

Valmy a făcut Şcoala Ortodoxă Română, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Drept, iar în paralel a urmat cursuri de cosmetică, iar studiile în acest domeniu au dus-o în Grecia, apoi în SUA.

Cei de la Vogue au remarcat-o în 1964, dedicându-i câteva rânduri în revistă, iar acesta a fost începutul ''imperiului'' Valmy. ''Ziceau că fac lucruri interesante cu pielea. A urmat alt articol, alte editoare de beauty erau interesate, voiau să ştie ce anume fac eu. Veneau la mine, iar eu le spuneam că mai uşor le conving dacă probează un tratament de-al meu pe pielea lor. Nu voiau, le era frica, abia stăteau pe marginea scaunului. Dar am început să am presă'', a explicat Valmy într-un interviu acordat în 2010 pentru Tango.

Valmy a fost căsătorită de trei ori. În ultima parte a vieţii, Valmy s-a întors în România, iar duminică seară a suferit un infarct şi a murit la Spitalul Fundeni din Capitală, unde era internată pentru complicaţii cardiace.