Al doilea muncitor rănit în Capitală după fisurarea unei ţevi a sistemului de termoficare din incinta Complexului studenţesc Leu a fost scos decedat din subteran. El rămăsese blocat între ţevi, iar apa care a invadat canalul avea o temperatură mai mare de 90 de grade. Muncitorul care a reuşit să iasă singur a fost iniţial transportat la Spitalul Universitar cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, apoi a fost transferat la Spitalul Militar.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, pentru scoatere aburului din canal s-a folosit un ventilator, iar doi pompieri au coborât în subteran pentru a-l scoate pe muncitorul blocat încă acolo, fiind prins între ţevile orizontale şi verticale din interior. Bărbatul, decedat, nu a putut fi scos la prima încercare, ci abia după ce s-a mai risipit din abur.

Muncitorul care a ieşit singur la suprafaţă, a fost iniţial transportat cu arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului la Spitalul Universitar din Bucureşti, ulterior fiind transferat la Spitalul Militar.

Reprezentanţii RADET au anunţat că accidentul s-a produs în timpul unei lucrări la reţeaua primară, iar o ţeavă de apă caldă s-a spart într-un cămin de repartiţie.

În acest caz a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili împrejurările producerii evenimentului şi dacă au fost respectatele normele de protecţia muncii. 

Avaria s-a produs, luni seară, la o conductă de termoficare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală, în subteran, la aproximativ doi metri