Procurorii DNA au decis clasarea dosarului „Flota”, în care era anchetat fostul preşedinte Traian Băsescu. Cristian Ene, avocatul lui Traian Băsescu, spune că dosarul a fost clasat din lipsă de probe.

Faptele reclamate nu întrunesc elementele necesare pentru a se trece la etapa următoare, faptele nu există şi procurorii au decis clasarea cauzei”, a declarat Cristian Ene într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Totuşi, dosarul ar putea fi redeschis dacă apar noi probe, spune avocatul: „Procurorii, în situaţia când constată apariţia de noi documente sau fapte, pot să adopte de asemenea o altă poziţie.”

Dosarul „Flota” a fost redeschis după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul de preşedinte, în condiţiile în care acesta a beneficiat de imunitate în cei zece ani cât a fost şef al statului.

Procurorul general anunţa ieri că numele fostului preşedinte apare în opt dosare penale, dosarul „Flota” fiind unul dintre ele.

În noiembrie 2014, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declara că o posibilă redeschidere a dosarului „Flota” „va fi avută în vedere”, şi că vor fi numeroase persoane care vor face „fel şi fel de solicitări”. Şeful Ministerului Public adăuga atunci că aceste analize vor fi făcute în baza probelor şi pe baza dispoziţiilor Codului de procedură penal

Digi 24