Cel puţin nouă persoane au murit luni din cauza mai multor ploi torenţiale si furtuni care au inundat zone importante din insula italiană Sardinia, au anunţat autorităţile locale, potrivit BBC

Oficialii italieni au precizat de asemenea că mai mulţi locuitori au fost daţi dispăruţi după ce râurile au ieşit din matca şi au inundat străzile, luând pe sus autovehicule şi provocând chiar prabuşirea unui pod. Una dintre cele mai afectate zone este oraşul Olbia şi împrejurimile acestuia. Sute de oameni au fost evacuaţi din casele lor, conform dispoziţiilor date de autorităţile italiene.

Primarul oraşului Olbia, Gianni Giovanelli, a declarat pentru canalul Sky TG24 că oraşul a fost distrus de o furtună „apocaliptică”. Presa locala a informat că trei persoane au murit în momentul în care un pod rutier s-a prăbuşit pe maşina în care se aflau, în apropiere de oraşul Olbia. Printre victime s-ar afla şi un ofiţer de poliţie, a mai precizat presa italiană. De asemenea, furtunile recente au provocat pagube importante şi la fermele de pe insulă, perturbând totodată şi mai multe zboruri către Italia continentală. Mai mulţi locuitori din oraşul Olbia au anunţat că vor oferi adăposturi pentru cei care au rămas fără case.