Trei persoane au murit, iar şase au fost rănite în urma intervenţiei forţelor de ordine la cafeneaua din Sydney unde era o luare de ostatici, printre persoanele decedate fiind şi presupusul autor al agresiunii, anunţă Poliţia australiană.

Autorul luării de ostatici din Sydney a fost Man Haron Monis, un cleric radical de origine iraniană supranumit "Şeicul Haron". Bărbatul de 50 de ani era cunoscut autorităţilor australiene pentru trimiterea de scrisori insultătoare familiilor unor militari decedaţi.

Doi ostatici au fost împuşcaţi mortal în operaţiunea forţelor de ordine. Alţi şase ostatici au fost răniţi.

În total, autorul agresiunii, care afişase un steag al grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Siria şi ceruse să discute cu premierul Australiei, luase 17 ostatici.

Autorităţile australiene continuă investigaţia pentru a stabili motivele luării de ostatici şi legăturile pe care le avea autorul agresiunii.

Unităţile de elită ale Poliţiei australiene au pătruns după 16 ore în Cafeneaua Lindt din Sydney. Imediat au avut loc schimburi de focuri, rezultând în moartea a trei persoane şi rănirea altor şase.