Meteorologii anunţă vreme capricioasă în următoarea perioadă, cu vreme rece la începutul săptămânii şi temperaturi în creştere la sfârşitul intervalului.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie luni, în ţară, vremea va fi general instabilă, cu valorile termice diurne mai scăzute faţă de cele din intervalul precedent.
Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua pe arii extinse în jumătatea de vest a teritoriului şi pe spaţii mai mici în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Maximele vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 8 şi 17 grade.
În Capitală, cerul va fi înnorat, în special spre seară, iar noaptea, temporar, vor fi ploi şi posibil descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade, iar cea minimă de 13-15 grade.

Marţi în ţară, vremea va continua să se răcească. Cerul va fi mai mult noros în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde va ploua pe arii extinse, iar în celelalte regiuni înnorările vor fi temporare şi ploile se vor semnala local în Banat şi Muntenia şi izolat în Oltenia.

La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere în sud-vest, vest şi nord. Maximele vor cuprinse între 12 şi 13 grade în depresiuni, respectiv 20 şi 21 de grade în sud-est. Minimele se vor situa, în general, între 5 şi 11 grade.

În Capitală, vremea va fi în general închisă şi se va răci, devenind normală din punct de vedere termic pentru această dată. Trecător va ploua slab, iar vântul va avea unele intensificări. Maxima se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8-10 grade.

Miercuri, vremea va fi rece pentru această dată, chiar deosebit de rece în Moldova şi în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse, exceptând regiunile vestice şi sud-vestice unde înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales ziua. În zona de munte vor predomina ninsorile. În regiunile estice cantităţile de apă vor fi însemnate.
Temperaturile maxime vor cuprinse între 7 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 17 grade, izolat, în Dobrogea şi sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 8 grade. Noaptea vor fi condiţii de brumă în jumătatea de sud-vest a ţării şi, izolat, se va produce ceaţă.

În Capitală, vremea va fi închisă şi va deveni rece. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 5-6 grade.

Începând de joi şi până duminică, vremea se schimbă, astfel că joi va fi deosebit de rece în vestul, centrul şi nordul ţării, pentru ca apoi să se încălzească în toate regiunile. Local şi temporar va mai ploua, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte la începutul intervalului.

În Capitală, vremea va fi rece la începutul intervalului, apoi se va încălzi. În ultima zi este posibilă apariţia ploilor.