Primele operaţiuni sunt în curs de desfăşurare pentru a izola oraşul Raqqa, bastion al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, în vederea lansării unui asalt asupra oraşului, a declarat duminică un responsabil american, relatează AFP.

'Vom încerca într-o primă etapă să izolăm oraşul Raqqa pentru a pregăti un asalt pentru eliberarea oraşului' de jihadişti, a declarat responsabilul sub rezerva anonimatului.

Forţele Democratice Siriene (SDF), susţinute de SUA, au anunţat duminică începerea în câteva ore a unei operaţiuni de preluare a controlului în oraşul sirian Raqqa, bastion al organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI), şi au cerut cetăţenilor din oraş să evite zonele în care sunt prezenţi militanţi ai SI şi să se deplaseze spre 'teritoriul eliberat', relatează Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă în oraşul sirian Ain Issa, comandanţi ai SDF au declarat că obiectivul operaţiunii numite Angry Euphrates va fi eliberarea oraşului Raqqa de sub controlul militanţilor jihadişti. SUA vor acorda sprijin aerian în cadrul acestei operaţiuni.

Miliţia Unităţile de apărare ale poporului kurd (YPG) este una dintre cele ai puternice miliţii din Siria şi este considerată ca fiind pilonul de bază al SDF, o alianţă susţinută de SUA şi formată anul trecut pentru a lupta împotriva SI.

AGERPRES