Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov, a fost eliberat condiţionat. Magistraţii Tribunalul Vaslui au dispus eliberarea lui, iar decizia este definitivă.

Judecătorii au respins contestaţiile depuse de către procurori la decizia eliberării condiţionate emisă de către Judecătoria Vaslui pe 20 septembrie, informează Agerpres.

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv în luna iunie a anului 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iniţial, Vlasov fusese condamnat în februarie de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare, însă Instanţa supremă a admis apelul declarat de DNA şi a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare.

Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, imediat după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Ulterior, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, fiind acuzat de dare de mită, după ce a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituţia Registrului Comerţului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pe care Vlasov o conducea. În cel de-al doilea dosar, Mihail Vlasov a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani şi 8 luni de închisoare. El a executat doi ani şi trei luni în regim de detenţie la Penitenciarul Vaslui, a stat o lună în arest preventiv şi alte două luni în arest la domiciliu.