Un copil de cinci ani din judeţul Arad este în stare critică, cu arsuri pe 80 – 90 la sută din suprafaţa corpului, după ce, joi după-amiază, s-ar fi jucat cu focul şi ar fi aprins un depozit de fân din grădină. În incendiu au murit mai multe animale, după ce anexa în care se aflau a luat foc.

Pompierii arădeni au fost solicitaţi să intervină la o gospodărire din satul Ţipari, unde proprietarii au anunţat că arde un depozit de fân şi o anexă în care erau ţinute animale, fără să fie anunţate şi victime.

Ulterior, familia a anunţat că un băieţel de cinci ani a fost rănit în incendiu, iar la faţa locului s-a deplasat şi o unitate SMURD de la Ineu. Echipajul medical a constatat însă că băieţelul se află în stare critică, solicitând o unitate de terapie intensivă cu medic de la Arad.

”Cele două echipaje medicale s-au întâlnit pe drum şi s-au oprit pentru a stabiliza copilul înainte de a fi transportat la spital. Victima are arsuri pe 80 – 90 la sută din suprafaţa corpului şi este în stare critică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Pompierii spun că la momentul sosirii echipajului de stingere depozitul de fân din grădină ardea generalizat, iar flăcările au cuprins o anexă cu animale. 

Conform pompierilor, cel mai probabil incendiul a fost provocat de copil care s-ar fi jucat cu focul.

Un alt incendiu procovat de un copil a distrus parţial o casă din oraşul arădean Sântana. Un băieţel de patru ani s-ar fi jucat cu bricheta în casă, el şi sora sa mai mare reuşind să iasă fără să fie răniţi.