Doi bărbaţi şi o fetiţă de opt ani au murit, iar o altă fată de 12 ani şi mama copilelor au fost grav rănite, într-un accident petrecut, joi seară, pe DN 3, în dreptul localităţii Ştefăneşti, din judeţul Călăraşi, după ce o maşină s-a izbit violent de un copac.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Barbu Ştirbei" al judeţului Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat pentru News.ro că joi seară, pe DN3, o maşină în care se aflau cinci persoane, între care doi copii, a intrat într-un copac, în dreptul localităţii Ştefăneşti, aparţinând comunei Ileana, impactul fiind deosebit de violent.

La faţa locului, au fost trimise echipaje ale Serviciului de Pompieri Lehliu Gară cu două autospeciale, una cu apă şi spumă şi alta de descarcerare, precum şi trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Călăraşi.

În urma accidentului, doi bărbaţi şi o fetiţă de opt ani au decedat, iar o altă fată în vârstă de 12 ani, precum şi mama celor două copile au fost rănite foarte grav, a precizat sursa citată.

"Medicul de pe ambulanţă a cerut ajutorul unui elicopter SMURD din Bucureşti, cu medic, pentru a o prelua pe fata de 12 ani, aflată într-o stare extrem de gravă, fiind intubată, şi a o transporta la un spital din Capitală. De asemenea, mama celor două fete, cu traumatisme mai uşoare, a fost transportată cu ambulanţa tot la un spital din Bucureşti", a declarat Ovidiu Tătăranu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi a mai spus că traficul în zona accidentului a fost blocat aproximativ o oră şi junmătate, pe durata intervenţiei echipajelor medicale şi de pompieri.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, una dintre persoanele decedate este şoferul maşinii care s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.