La trei ani de la intensificarea violenţelor din Irak, 1075 de copii au fost ucişi, inclusiv 152 în primele şase luni ale anului 2017, potrivit datelor prezentate joi de UNICEF, informează site-ul agenţiei Anadolu.

"Din 2014, în Irak, 1.130 de copii au fost mutilaţi şi răniţi, 255 în primele şase luni ale anului 2017, iar peste 4.650 de copii au fost separaţi de familiile lor", potrivit unui raport al agenţiei înfiinţate de ONU.

Au fost înregistrate 138 de atacuri asupra şcolilor şi 58 asupra spitalelor din Irak. Mai mult de 3 milioane de copii nu merg la şcoală în mod regulat, în timp ce 1,2 milioane de copii nu merg deloc la şcoală şi unul din patru copii provine dintr-o gospodărie săracă.

"În Irak, copiii sunt prinşi într-un ciclu nesfârşit de violenţe şi sărăcie. Conflictul a strămutat trei milioane de persoane - dintre care jumătate sunt copii. În vestul oraşului Mosul, copiii sunt vizaţi în mod deliberat şi ucişi pentru a pedepsi familiile acestora şi pentru a-i descuraja să fugă. În mai puţin de două luni, cel puţin 23 de copii au fost ucişi şi 123 au fost răniţi numai în acea parte a oraşului", se mai arată în raportul UNICEF.