O femeie de 42 de ani este cercetată pentru înşelăciune şi uz de fals de către poliţiştii bucureşteni, fiind suspectată că, în perioada 2009 - 2014, s-a împrietenit cu un cetăţean străin pe care l-a indus în eroare sub diverse pretexte şi l-a determinat să-i dea, în mai multe tranşe, aproximativ 250.000 de euro, pentru rezolvarea unor aşa-zise probleme personale.

Joi, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară şi patru mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals de către o femeie de 42 de ani, care a determinat un cetăţean străin să-i dea suma de 250.000 de euro.

Potrivit Poliţiei Române, femeia este bănuită că, în perioada 2009 - 2014 a legat o relaţie de prietenie cu un bărbat de naţionalitate străină, pe care l-a indus în eroare folosindu-se de diverse pretexte, i-a solicitat şi a primit de la acesta aproximativ 250.000 de euro, în mai multe tranşe, pentru rezolvarea unor aşa-zise probleme personale.

"Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că cei doi au discutat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronică, iar femeia a determinat victima să-i remită bani pentru diferite motive nereale, precum tratamente medicale, cursuri la facultate, contract de vânzare-cumpărare locuinţă", precizează sursa citată.

Astfel, poliţiştii au făcut trei percheziţii şi au pus în aplicare patru mandate de aducere, persoanele implicate fiind duse la audieri.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 4.500 de euro, 150 de grame de bijuterii şi două telefoane mobile.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Sectorului 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru înşelăciune şi uz de fals.