Paisprezece maşini, între care şi un microbuz cu călători, au rămas blocate, joi după-amiază, pe un drum judeţean din apropiere de municipiul Huşi din cauza viscolului care a format suluri de zăpadă pe o porţiune de câteva sute de metri de şosea. Alte zece drumuri judeţene sunt cu probleme din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic.

Zeci de persoane au rămas izolate în zona localităţii Bobeşti, de pe drumul judeţean DJ 244D Huşi - Avereşti, din cauza ninsorilor şi a vântului puternic care au condus la apariţia unor blocaje în trafic. Astfel, 14 maşini, printre care şi un microbuz cu călători care efectua o cursă regulată de transport persoane între Huşi şi Avereşti, au rămas blocate pe şosea ca urmare a sulurilor de zăpadă formate pe partea carosabilă pe o distanţă de câteva sute de metri.

”Cele şase maşini care veniseră dinspre Huşi, inclusiv acel microbuz cu călători, au fost întoarse în oraş. De partea cealaltă a blocajului de pe şosea, dinspre Avereşti, se mai află alte opt autoturisme, însă nu sunt probleme cu şoferii sau pasagerii acestora”, a declarat, joi, pentru News.ro prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Utilajele de la LDP acţionează, joi după-amiază, pe alte zece drumuri judeţene cu probleme, respectiv DJ 243 Bârlad - Pogana, DJ 243 B Bârlad – Ciocani, DJ 244 H Urdeşti, DJ 244 I Măluşteni, DJ 2444 Şuletea – Stoişeşti, DJ 244 D Huşi – Dolheşti – limită cu judeţul Iaşi, DJ 244 B – Hurduci – Hoceni, DJ 244 C Pădureni – Urlaţi, DJ 245 A Lipovăţ - Suceveni şi DJ 244 A Gara Roşieşti – Vutcani.