Percheziţii de amploare în dosarul MediaPro. Nu mai puţin de 200 de poliţişti au participat la operaţiune. Procurorii au întreprins 41 de percheziţii la firme care au avut contracte cu acest trust. Anchetatorii au suspiciuni de evaziune fiscală în valoare de peste 15 milioane de lei.

 Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza, este audiat şi el de procurorii bucureşteni. Fostul director Mediapro Pictures a fost adus cu mandat.

Pentru 27 de persoane au fost emise mandate de aducere. Acestea vor trebui să răspundă la întrebările anchetatorilor legate de firmele din cele patru judeţe şi din Capitală care au avut contracte cu Mediapro şi care sunt vizate de aceste descinderi. Pe lângă audieri, poliţiştii trebuie să verifice şi sutele de acte care au fost ridicate de la aceste firme.

Poliţiştii şi procurorii vorbesc despre evaziune fiscală şi spălare de bani. Prin intermediul unor societăţi-fantomă, aceştia ar fi înregistrat achiziţii fictive. Pe de altă parte, în urma unor contracte încheiate, suspecţii nu au declarat veniturile exacte pe care le-au obţinut şi au transferat în acest fel banii spre alte societăţi comerciale.

Din spălare de bani, această reţea infracţională ar fi pus mâna pe 6 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit pe care nu l-ar fi plătit. Prejudiciul total - şi din evaziune fiscală - este de aproape 4 milioane de euro.