Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis eliberarea din arest a preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, urmând ca acesta să fie judecat în arest la domiciliu, informează Agerpres.

"În baza art.348 din Codul de procedură penală coroborat cu art.207, art.220 din Codul de procedură penală cu referire la art.242 alin.2 din Codul de procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv a inculpatului Căncescu Aristotel Adrian cu măsura arestului la domiciliu. Dispune punerea în libertate a inculpatului Căncescu Aristotel Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 11/U din 24 octombrie 2014", se arată în decizia instanţei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Aristotel Căncescu se află în arest preventiv din luna octombrie 2014, el fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani, în formă continuată, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, obiectul dosarului îl reprezintă fapte desfăşurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Căncescu şi a lui Radu Ispas, administrator public al judeţului Braşov, care şi-ar fi folosit funcţia publică pentru interesele proprii, ale firmelor SC Gotic SA şi SC Ramb Sistem SRL şi ale persoanelor care reprezentau aceste firme de casă, Ioan Pascu şi Gabriel Bâgiu.