Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani şi o lună, a escaladat Uhuru Peak (5895 m) din masivul Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa, se arată într-un comunicat publicat de MEDIAFAX

"Joi, 16 iulie, 10.15 ora Tanzaniei, Dor Geta Popescu - sportivă a Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă - a atins Uhuru Peak, 5895 m - Kilimanjaro, cel mai înalt vârf al continentului african.
În vârstă de 12 ani şi o lună, Geta este cea mai tânără româncă ce reuşeşte acest lucru, devansându-le pe Alexandra Marcu şi Crina Coco Popescu", se arată în comunicat.

Dor Geta Popescu a declarat că s-a simţit foarte bine în această ascensiune şi că totul a mers perfect, ca la antrenament. "Este foarte important, pentru mine, că am început sezonul ascensiunilor în munţi înalţi cu o reuşită", a precizat ea.

Dor Geta Popescu are 12 ani, practică alpinismul şi escalada la nivel de performanţă ca membră a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Este componentă a lotului naţional de escaladă copii, fiind multiplă campioană naţională, cu clasări pe podium la competiţiile balcanice şi concursurile de Grand Slam europene. De la vârsta de 10 ani participă la expediţii în munţi înalţi, stabilind, la momentul ascensiunilor, recorduri mondiale de vârstă pe Mt. Ararat 5165 m (august 2013), Sabalan 4811 m, Damavand 5671 m (august -septembrie 2014), ca membră a Altitude Expeditions Team.

În mai puţin de trei săptămâni Dor Geta Popescu va încerca realizarea unui record european de vârstă pe muntele Elbrus, care este simultan cel mai înalt vârf şi cel mai înalt vulcan din Europa.