Şaptesprezece migranţi, între care patru copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, când intenţionau să intre ilegal în ţară, pentru a ajunge apoi într-un stat din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, joi, poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au descoperit mai multe persoane de origine afro-asiatică la intrarea în localitatea Denta, acestea fiind duse la sediul sectorului pentru cercetări.

 

”În cadrul primelor cercetări s-a constatat că grupul era format din 17 persoane, cetăţeni vietnamezi, sirieni şi afgani, şase bărbaţi şi şapte femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, însoţiţi de patru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, care nu aveau documente de identitate. Aceştia au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

În cauză se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.