O persoană a murit, iar alte trei au fost grav rănite, duminică, după ce trei maşini s-au ciocnit pe DN 1, în judeţul Sibiu, traficul rutier fiind blocat. Unul dintre răniţi, care are multiple traumatisme, a fost preluat de un elicopter SMURD.

Accidentul s-a produs pe DN 1 Sibiu-Braşov, între localităţile Scoreiu şi Porumbacu.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu au precizat că, în urma impactului, patru persoane au fost rănite, iar mai multe echipaje SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă s-au deplasat la locul accidentului. Accidentul s-ar fi produs din cauza unei depăşiri neregulamentare.

Echipajele care au ajuns la faţa locului au constatat că trei dintre cele patru persoane rănite sunt încarcerate, intervenindu-se pentru scoaterea lor din maşini.

Ulterior, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au anunţat că şoferul uneia dintre cele trei maşini implicate în accident a murit. De asemenea, un alt şofer, cel care ar fi produs accidentul, este în stare gravă, având multiple traumatisme, şi a fost preluat de un elicopter SMURD.

Celelalte două persoane rănite în accident, rămase iniţial încarcerate, au fost scoase de către pompieri din maşini şi preluate de ambulanţe pentru a fi transportate la spital.