Atletico Madrid şi Bayern Munchen sunt primele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în urma meciurilor disputate marţi seară.
Formaţia spaniolă a primit pe teren propriu pe AC Milan, având avantajul victoriei cu 1-0 obţinută în partida tur.

Elevii lui Diego Simeone au respectat tradţia care spune că Atletico s-a calificat mereu după ce a câştigat primul meci în deplasare şi s-a impus cu un categoric 4-1.
Ibericii au deschis scorul după ceva mai mult de două minute de joc, prin golgheterul Diego Costa, dar italienii au dat senzaţia că pot forţa o calificare spectaculoasă când brazilianul Kaka a egalat în minutul 27.

În plină dominare a rossonerilor, Atletico a reuşit să revină în avantaj înainte de pauză, graţie golului marcat de Arda Turan, care a beneficiat şi de o deviere nefericită a unui adversar.
Cu 20 de minute înainte de final, Raul Garcia a înlăturat orice dubiu privind numele echipei care merge mai departe, pentru ca Diego Costa să facă dubla în minutul 85 şi să pecetluiască o calificare meritată pentru ocupanta locului secund în La Liga.

În celălalt meci al serii, în Germania, deţinătoarea trofeului, Bayern Munchen, a remizat, scor 1-1, cu Arsenal, dar va juca în sferturile de finală datorită victoriei cu 2-0 de la Londra.

Bavarezii au marcat primii, în minutul 55, prin Bastian Schweinsteiger, dar avantajul a durat doar două minute, pentru că fostul jucător al lui Bayern, Lukas Podolski, a egalat după o greşeală a căpitanului Lahm.
Germanii puteau să obţină victoria în minutul 90, dar portarul oaspeţilor, Lukasz Fabianski, a reuşit să apere penaltyul executat de Thomas Muller.
Este pentru al doilea an consecutiv când Bayern o elimină pe Arsenal în optimile de finală ale Ligii Campionilor.