Audieri maraton azi-noapte, la sediul DIICOT. 26 de persoane au ajuns în faţa procurorilor, iar mai multe maşini de lux şi sume importante de bani au fost confiscate de la membrii unei reţele de contrabandă. Gruparea era condusă de un lider al mafiei moldovene, care a fost şi el prins la Bucureşti. Acesta a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Poliţiştii de frontieră şi ofiţerii de la crimă organizată au descins ieri la domiciliile unor suspecţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări. Au fost 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova. Oamenii legii au confiscat 13 autoturisme de lux, au pus sechestru pe 60.000 de euro, bani care nu au putut fi justificaţi, şi au ridicat 350.000 de pachete de ţigări.

Liderul grupării criminale e cel mai de temut mafiot din Republica Moldova şi în trecut a mai avut probleme cu legea. Printre membrii reţelei se numără şi un fost poliţist, fiul lui Ionel Trandafirescu, adjunctul IPJ Prahova. În timpul percheziţiilor, autorităţile au descoperit o minifabrică neautorizată de producere de ţigarete într-o locuinţă din localitatea ilfoveană Clinceni. Prejudiciul pe care membrii grupării l-au produs statului român se ridică la 2 milioane de euro.