Două percheziţii domiciliare au fost făcute, joi, în Sectorul 1, în dosarul privind agresiunea asupra a doi jandarmi, sustragerea unei arme şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la protestul din 10 august, iar persoanele la care au fost făcute percheziţiile sunt acum audiate.

 

”În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, la data de 23 august 2018 au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Potrivit sursei citate, în acest moment, persoanele la care au fost efectuate percheziţiile domiciliare sunt audiate, la sediul Poliţiei Capitalei, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu privire la evenimentele menţionate.

 

Bărbatul acuzat că i-a furat pistoul femeiii jandarm care a fost bătută la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi-a retras miercuri cererea prin care contesta mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.

 

Poliţia Capitalei anunţa marti că bărbatul i-a condus pe anchetatori la locul în care îngropase pistolul, pe marginea unei bălţi din localitatea Petrechioaia, judeţul Ilfov. El a tras două focuri de armă în câmp deschis, poliţiştii găsind unul dintre cartuşele folosite, şi-a recunoscut faptele, însă nu a avut o explicaţie pentru ce a făcut.

 

Bărbatul are 32 de ani şi este din judeţul Ilfov. El este arestat pentru 30 de zile, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în forma sustragerii unei arme şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Alţi doi bărbaţi se află în arest preventiv pentru 30 de zile pentru ultraj şi tulburarea ordinii publice, după ce i-au agresat pe cei doi jandarmi care au rămas în urma colegilor lor în Piaţa Victoriei.

 

Poliţia Capitalei a anunţat luni seară că a fost recuperat pistolul sustras în 10 august de la femeia jandarm bătută în timpul protestului, arma fiind găsită în zona localităţii Petrăchioaia din judeţul Ilfov.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro