Patru persoane au fost reţinute şi peste opt kilometri de plase de pescuit şi şase bărci au fost confiscate, marţi, în urma a 33 de percheziţii făcute de poliţişti în judeţul Bacău la persoane bănuite de braconaj piscicol.

Peste 130 de poliţişti băcăuani au descins, marţi, în şapte comune din judeţ, la suspecţi de braconaj piscicol monitorizaţi de mai multă vreme de către anchetatori.

Forţele de ordine au percheziţionat 33 de locuinţe din comunele Răcăciuni, Corbasca, Gioseni, Tamaşi, Gârleni, Iţeşti şi Horgeşti.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 8.850 metri de plase de pescuit de tip monofilament, şase bărci, trei motoare şi alte obiecte folosite în activităţi ilegale de pescuit.

”De asemenea, poliţiştii au acţionat pe luciul lacurilor de acumulare Bereşti şi Răcăciuni, fiind găsite nouă plase de pescuit tip monofilament care au fost distruse şi 50 kilograme de peşte din speciile caras, plătică şi biban, care a fost redat mediului natural. În urma descinderilor, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Cătălina Creţu.

Poliţiştii băcăuani au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani, care vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.