O fetiţă de 7 ani a fost împuşcată accidental de un poliţişt din Maramureş, în timpul unei urmăriri. Incidentul s-a produs în satul Luhei, comuna Poienile de sub Munte.

 

Un poliţist aflat în urmărirea unui şofer care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii a împuşcat din greşeală o fetiţă de 7 ani, pasageră în maşina urmărită, condusă de tatăl ei.

 

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, cu plaga împuşcată în picior.

 

Precizările Poliţiei din Maramureş

 

În după amiaza zilei de 20 iunie a.c., în baza unei informaţii şi cu prilejul unei acţiuni pentru combaterea infracţiunilor pe linie rutieră şi de contrabandă, un echipaj de poliţie a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcţie frontală, faţă de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de sub Munte, judeţul Maramureş.

 

Şoferul maşinii de teren şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-şi asigura scăparea.

 

Ca urmare a acestui fapt, poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceştia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii.

 

Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei.

 

La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă.

 

De asemenea, din primele verificări realizate la faţa locului, s-a constatat că, în acea casă, la nişte cunoştinţe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetiţe şi 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani.

 

Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat intervenţia ambulanţei.

 

Ulterior minora a fost transportată la spital, aceasta fiind în afara oricărui pericol.

 

Suspectul a fost găsit într-o livadă din zonă şi se află în custodia Poliţiei.

 

În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

 

Autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare.

 

Sursa: Pro TV