O fetiţă în vârstă de un an şi patru luni din oraşul Mioveni, judeţul Argeş, este transportată la spitalul “Marie Curie” din Capitală după ce a fost diagnosticată cu gastroenterocolită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De zece zile, copilul a tot fost plimbat de părinţi prin diverse clinici, a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, de unde este transferat la Bucureşti. Nu are sindrom hemolitic-uremic" a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Honţaru, director al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

La Spitalul "Marie Curie" se mai află internaţi cinci copii cu sindrom hemolitic-uremic, după ce marţi a fost externat un bebeluş de pe secţia de Nefrologie.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că raportul privind ancheta epidemiologică este în curs, iar rezultatele le va comunica atunci când vor fi finalizate.

"Aşa cum am anunţat, colaborăm cu partenerii noştri de la Centrul European de Control al Bolilor, ei vor verifica ce s-a făcut, au propria lor anchetă, nu pot da amănunte până nu primim rezultatele", a precizat ministrul Sănătăţii.

Doi experţi internaţionali de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor au ajuns săptămâna trecută în România şi ajută la investigarea situaţiei copiilor îmbolnăviţi în Argeş.