Poliţiştii fac, marţi, 23 de percheziţii în judeţele Cluj, Mureş, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Braşov şi Alba, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane acuzate că au comercializat produse de curăţenie sub mărci consacrate susceptibile a fi contrafăcute. Descinderile vizează o firmă din Cluj care deţine în regim de franciză 25 de magazine în toată ţara.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fac, marţi, 23 de percheziţii în judeţele Cluj, Mureş, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Braşov şi Alba, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele persoanelor ce cordonează activitatea acestora.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru punere în circulaţie a mărfurilor contrafăcute şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, atât în mediul online, cât şi în mod direct, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, ce deţine în regim de franciză 25 de magazine în toată ţara, ar fi comercializat pe piaţa internă produse de curăţenie sub mărci consacrate susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

”De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preţ mult inferior în comparaţie cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză, ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziţionate”, se mai arată în comunicatul citat.

La acţiune participă poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Cluj, Mureş, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Braşov şi Alba.