Două persoane s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un incendiu a izbucnit într-o boxă de la parterul unui bloc din Brăila, pompierii stabilind că focul a fost pus intenţionat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, colonelul Ştefan Stoian, un bărbat de 63 de ani şi o femeie de 51 de ani s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de îngrijiri medicale de la medicii din cadrul SAJ Brăila după ce, în urma unui incendiu pornit de la parterul unui bloc din oraş, de la o boxă, scara imobilului în care locuiesc mai multe familii s-a umplut cu fum.

Conform sursei citate, oamenii au sunat iniţial la 112 şi au cerut ajutor medical pentru 5 - 6 persoane care s-ar fi intoxicat cu fum, ulterior fiind solicitată şi intervenţia pompierilor.

Când au ajuns la locul incendiului, pompierii au stabilit că flăcările se manifestă la parterul imobilului, unde este o boxă în care obişnuiau să vină persoane fără adăpost.

Pompierii au stins flăcările, care au distrus mai multe bunuri, în special haine şi materiale plastice, cu degajare mare de fum care a inundat scara blocului.

Până la urmă, doar două persoane au avut nevoie de îngrijri medicale la faţa locului, unde au primit oxigen, celelalte persoane revenindu-şi fără sprijinul personalului de pe ambulanţă.

În urma anchetei, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului ”crearea intenţionată a condiţiilor de generare a incendiului, autorul nefiind încă identificat”.