Cursurile au fost suspendate, vineri dimineaţă, la două licee din Târgovişte, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că în cele două unităţi de învăţământ au fost amplasate bombe. Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, spune că la momentul anunţului cu bombă cursurile în cele două licee nu începuseră, iar autorităţile nu au mai permis accesul elevilor şi al cadrelor didactice. El a precizat că au fost primite două mesaje privind amplasarea unor bombe, iar în ultimul s-a menţionat că la ora 11.00 ”vor fi aruncate în aer cele două şcoli”. Autorităţile au stabilit, în urma verificărilor care au durat câteva ore, că alerta a fost falsă, dar cursurile rămân suspendate vineri. 

Cursurile în cele două licee din Târgovişte unde s-a anunţat că au fost amplasate bombe, în urma verificărilor stabilindu-se că alertele au fost false, nu vor fi reluate în cursul zilei de vineri, urmând ca reprezentanţii conducerii şcolilor să stabilească modalitatea în care vor fi recuperate orele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Valentin Stancu, a declarat, pentru News.ro, că elevii Colegiului Naţional "Constantin Carabella", care vineri au fost evacuaţi în urma alertei cu bombă, nu vor reveni la cursuri, urmând ca reprezentanţii conducerii şcolii să stabilească modalitatea în care acestea vor fi recuperate. Elevii de la Liceul de Artă "Bălaşa Doamna" erau în săptămâna "Şcoala Altfel" şi făceau activităţi în afara şcolii, astfel încât nu a fost nevoie să fie evacuaţi, a precizat reprezentantul ISJ Dâmboviţa.

Alerta cu bombă de la liceele ”Constantin Carabella” şi ”Bălaşa Doamna” din Târgovişte a fost falsă, autorităţile care au verificat cele două clădiri în care funcţionează unităţile de învăţământ negăsind niciun dispozitiv exploziv. Poliţiştii urmează să identifice persoana care a trimis mesajele privind alarmele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Dinu, autorităţile din judeţ au finalizat verificările în cele două licee din Târgovişte unde s-a anunţat prin sms că ar fi amplasate dispozitive explozive, fără să găsească vreun astfel de dispozitiv.