Poliţiştii fac, marţi, 28 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală, infracţiuni prin care ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro. Printre firmele suspectate se află şi PRO TV.

Mai multe echipaje de Poliţie au ajuns la studiorile MEDIAPRO pentru a ridica mai multe documente.  Fiecare maşină care intră este controlată de oamenii legii.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, în care sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În această cauză, 30 de societăţi comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Printre firmele suspectate se află şi trustul MEDIA PRO.

Peste o sută de poliţişti participă la percheziţiile care au loc la sediile firmelor vizate în anchetă şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest caz, anchetatorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii.