Un tânăr de 28 de ani din Cugir, judeţul Alba, a fost prins, miercuri, pe Autostrada A1, Râmnicu Vâlcea - Deva, în timp ce circula cu maşina având o viteză de 226 de kilometri pe oră.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii au depistat, miercuri, în jurul orei 8.45, un bărbat din Cugir, în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism pe Autostrada A1, Râmnicu Vâlcea – Deva, cu viteza de 226 de kilometri pe oră.

Tânărul şofer a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.450 de lei şi i-a fost reţinut permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Tot pe acelaşi sector de autostradă, un alt şofer, în vârstă de 44 de ani, din Cluj-Napoca, a fost prins, în 4 martie, conducând tot cu 226 de kilometri pe oră. Şi în acest caz, şoferul a fost amendat cu 1.450 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce.

În ultimele zece zile, poliţiştii rutieri din Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale au acţionat pe autostrăzi cu o autospecială neinscripţionată, dotată cu aparat radar, pentru siguranţa traficului rutier. În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsură complementară, au reţinut 22 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.