Un diplomat rus a fost rănit cu o armă albă, vineri, la Ottawa, într-o dispută care ar fi izbucnit din cauza alcoolului consumat în exces, potrivit autorităţilor locale.

În urma unui apel la urgenţă, poliţia a găsit cu puţin timp înainte de ora locală 09.00 (vineri, 15.00, ora României) un bărbat de 44 de ani care prezenta "lovituri de cuţit" la nivelul braţelor şi spatelui. Victima, găsită într-un imobil situat în apropierea sediului Ambasadei Rusiei din capitala federală a Canadei, a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Un alt bărbat a fost reţinut la faţa locului şi dus la comisariat, a adăugat poliţia. Ministerul canadian de Externe "a contactat ambasada rusă", a anunţat John Babcock, un purtător de cuvânt al diplomaţiei canadiene.

Potrivit cotidianului local Ottawa Citizen, cei doi bărbaţi s-ar fi certat după ce au consumat alcool într-un apartament din apropierea ambasadei ruse.

Diplomatul ar fi fost atacat cu un cuţit şi ar fi fugit din apartament înainte de a fi găsit de poliţie în holul imobilului. Vizibil ameţit şi agresiv, diplomatul rus le-a spus iniţial poliţiştilor că a fost muşcat de un câine.

Ambasada Rusiei în Canada nu a dorit să comenteze incidentul.