Autorităţile spaniole au dat publicităţii imagini surprinse de camerele de supravgehere cu momentul accidentului feroviar soldat cu moartea a 78 de persoane, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Trenul care a deraiat în Spania şi a provocat moartea a 78 de pasageri avea o viteză mult prea mare. Potrivit El Pais, care citează surse din cadrul anchetei trenul circula cu 190 de kilometri pe oră într-o curbă unde viteza ar fi trebuit să fie de doar 80 de kilometri la oră. Garnitura feroviară "nu avea nicio problemă operaţională" şi tocmai i se făcuse o revizie tehnică în cursul dimineţii, a afirmat joi preşedintele companiei feroviare publice Renfe, relatează AFP.
Cel puţin 78 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite în accidentul de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat joi dimineaţa de tribunalul regional din Galicia, relatează AFP.
Echipele de salvare au recuperat 73 de cadavre de la faţa locului, în timp ce patru persoane au murit la spital, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a tribunalului.