Un tânăr de 26 de ani din judeţul Alba a fost reţinut, luni, după ce a fost prins conducând beat şi fără să aibă permis de conducerea, el încercând să fugă de poliţiştii rutieri, care au fost nevoiţi să tragă focuri de armă în roţile autoturismului pentru a-l opri.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, poliţiştii de la Secţia 7 Poliţie Rurală Sebeş au oprit în noaptea de duminică spre luni un autoturism în trafic, la ieşirea din localitatea Petreşti, însă şoferul nu a oprit.

Şoferul autoturismului a ignorat semnalul poliţiştilor, continuându-şi drumul, motiv pentru care un echipaj de Poliţie a pornit în urmărirea lui. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă în plan vertical, inclusiv într-o roată a autoturismului. Bărbatul a fost oprit în localitatea Sebeşel.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 26 de ani, din comuna Săsciori, care nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi care era băut.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost dus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii l-au reţinut, luni, pe tânăr pentru 24 de ore fiind acuzat de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând să fie prezentat Parchetului Judecătoriei Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.