Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează joi dimineaţa mai multe percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Buzău şi Mehedinţi.

Potrivit Digi 24, sunt vizate Administraţia Cimitirelor din Bucureşti şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Sunt anchetate contracte de igienizare şi îngrijire.

"În această dimineaţă, peste 120 de poliţişti de la Poliţia Capitalei efectuează 43 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în 3 judeţe, la persoane bănuite că ar fi prejudiciat statul cu 7 milioane de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Urmează să fie puse în aplicare 14 mandate de aducere.

La data de 19 noiembrie a.c., peste 120 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 43 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Buzău şi Mehedinţi.

Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii unor societăţi comerciale care au încheiat contracte cu instituţii publice, ar fi creat circuite economico - financiare fictive, înregistrând în contabilitate achiziţii nereale, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale.

De asemenea, s-a stabilit că, pentru ascunderea provenienţei ilicite a sumelor rezultate din activitatea evazionistă, banii erau transferaţi, în repetate rânduri, în conturile firmelor controlate tot de persoanele în cauză şi retrase în numerar.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproape 18 milioane de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Pentru probarea activităţii infracţionale au fost valorificate pachete analitice furnizate de Unitatea Centrală de Analiză a Informaţilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii."