Arhitecta Casei Poporului, Anca Petrescu, a fost înmormântată sâmbătă, în oraşul natal, Sighişoara. Alături de ea, pe ultimul drum, au fost rude şi cunoscuţi, dar şi fostul preşedinte PRM, Corneliu Vadim Tudor, un apropiat al ei.

Specialiştii de la IML susţin că arhitecta a murit din cauza complicaţiilor apărute după accidentul din august. Dar prietenii încă mai susţin că Anca Petrescu a fost ucisă de un virus din spital.

Anca Petrescu a murit la vârsta de 64 de ani. Rănită într-un accident de circulaţie, produs pe data de 5 august, arhitecta a intrat în comă la începutul lunii octombrie.

În urma accidentului produs la începutul lui august, Anca Petrescu fusese internată la Spitalul din Timişoara, însă ulterior a fost transferată la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce medicii au constatat o ameliorare a stării sale.

În ciuda evoluţiei stării sale, la începutul lunii octombrie, Anca Petrescu a intrat în comă, după ce mai multe organe vitale, inclusiv plămânii, au cedat.

Anca Petrescu, fost deputat PRM în perioada 2004 - 2008, a mai avut un accident rutier în anul 2008. Este cunoscută drept arhitecta care a proiectat Casa Poporului, având 28 de ani atunci când a început construcţia Palatului Parlamentului.