Irakul şi-a suspendat luni, pentru o durată de 48 de ore, cursele aeriene cu plecare şi sosire pe două aeroporturi situate în nordul ţării, din cauza pericolului reprezentat de rachetele ruseşti lansate spre Siria, au indicat responsabili irakieni, citaţi de AFP.

Directorii aeroporturilor din Erbil şi Sulaymaniyah, în regiunea Kurdistanul irakian, au declarat că zborurile au fost suspendate din cauza pericolului tirurilor de rachete de croazieră ruseşti.

Rachetele sunt lansate în cadrul campaniei aeriene în Siria de pe nave de război aflate în Marea Caspică. Ele survolează apoi nordul Irakului înainte de a-şi atinge ţintele în Siria.

Zborurile de pe cele două aeroporturi kurde au mai fost întrerupte pe 23 noiembrie, timp de 48 de ore, din aceleaşi motive.

Libanul îşi deviase, de asemenea, avioanele la plecare şi sosire în Beirut în această perioadă ca urmare a unei cereri din partea Rusiei de a evita o zonă în Marea Mediterană unde ea efectua manevre militare.

Rusia întreprinde din 30 septembrie lovituri aeriene în Siria pentru a-l susţine pe Bashar Al-Assad, aliat al său de mult timp.

Coaliţia internaţională, condusă de SUA, întreprinde, de asemenea, lovituri aeriene împotriva organizaţiei Statul Islamic (SI) în Irak şi Siria, unde jihadiştii au proclamat ''un califat'' în teritoriile cucerite în cele două ţări.

Agerpres