Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat, joi, la Bruxelles, că a semnat, împreună cu omologul său german, o scrisoare de intenţie prin care România a confirmat participarea cu o brigadă la divizia multinaţională condusă de Germania şi la care a aderat şi Cehia, urmând ca militarii celor trei state să înceapă o serie de exerciţii comune.

”Am semnat împreună cu ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, o scrisoare de intenţie prin care România a confirmat participarea cu o brigadă la divizia multinaţională condusă de Germania”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, la Bruxelles.

Ministrul a subliniat că astfel militarii români vor participa la exerciţii de instruire comune cu aliaţii.

”Acest proiect multinaţional la care s-a alăturat şi Cehia ne oferă cadrul de a participa şi la activităţi de instruire comună cu alţi aliaţi şi la dezvoltarea capacităţilor europene de apărare”.

Scrisoarea de intenţie privind participarea României la brigada condusă de Germania a fost semnată în cadrul reuniunii miniştrilor Apărării din NATO, desfăşurată în perioada 15-16 februarie, la Bruxelles.

Potrivit site-ului NATO, Germania, România şi Cehia vor începe antrementele şi exerciţiile comune în acest an, decizia făcând parte dintr-o iniţiativă mai mare privind extinderea cooperării de apărare în Europa.