Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate vineri depăşeşte 12.100, fiind înregistrate 49 de decese, anunţă Institutul Naţional pentru Sănătate Publică (INSP).

Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 13 aprilie, este de 12.187 de cazuri, din care au fost înregistrate 49 de decese în condiţiile în care vinerea trecută, respectiv pe 6 aprilie, numărul deceselor ajunsese la 46.

Cel de-al 47-lea deces datorat rujeolei a fost raportat la un copil în vârstă de trei luni, nevaccinat, din judeţul Brăila.

Cel de-al 48-lea deces datorat rujeolei, confirmat serologic, a fost raportat la un copil în vârstă de şapte luni, nevaccinat, din judeţul Suceava.

Cel de-al 49-lea deces datorat rujeolei, confirmat prin izolare virală, a fost raportat la un copil în vârstă de nouă luni, nevaccinat, din judeţul Neamţ.

În ultima săptămână, au fost raportate încă 199 de cazuri nou confirmate de rujeolă, cele mai multe cazuri înregistrându-se în judeţul Bacău (63), Iaşi (26), Neamţ (16), Suceava (16) şi Brăila (12).