Un elicopter de salvare cu şase persoane la bord, s-a prăbuşit în Italia, chiar în zona Abruzzo, unde un hotel a fost îngropat de o avalanşă puternică, provocată cel mai probabil, de seria de cutremure, potrivit skynews.com.

Potrivit unor informaţii, elicopterul se îndrepta spre pista de ski Campo Felice, de unde ar fi preluat o victimă de pe pistă.

Zona a fost afectată de seria de cutremure de peste 5 grade, produse săptămâna trecută, urmate de o avalanşă puternică, ce a îngropat un hotel în zăpadă.

Nu sunt date despre pasagerii aflaţi la bordul elicopterului. 

Alte cinci cadavre au fost recuperate după ce hotelul Rigopiano din Italia a fost distrus de o avalanşă

În Italia, echipele de pompieri au recuperat alte cinci cadavre dintr-un hotel care a fost distrus de o avalanşă, miercurea trecută, numărul deceselor confirmate ajungând astfel la 12.

17 persoane continuă să fie date dispărute. Avalanşa, care a deplasat aproximativ 120.000 de tone de zăpadă, a lovit hotelul de lux Rigopiano din regiunea Abruzzo, în centrul Italiei, cu o viteză de circa 100 de kilometri pe oră.

În prezent, procurorii italieni investighează dacă o serie de comunicaţii eşuate şi întârzieri în răspunsuri, după mai multe zile cu ninsori abundente, au contribuit la pierderea de vieţi omeneşti.