La Bamboo mai este un singur focar în zona centrală a clubului, de unde se degajă fum, care nu poate fi stins din exterior. Supravegherea continuă şi luni, la clubul care s-a prăbuşit în urma incendiului rămânând o autospecială de stingere, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

"În acest moment, la incendiul produs la clubul Bamboo se mai află o singură autospecială de stingere. Se observă existenţa unui singur focar în zona centrală a clubului, de unde se mai degajă fum, cu posibilităţi limitate de stingere a acestuia din exterior. Supravegherea zonei va continua şi pe parcursul zilei de luni”, a spus Daniel Vasile.

El a precizat că deocamdată nu pot fi degajate structurile prăbuşite, pentru că această situaţie presupune riscuri pentru cei care intră în zonă.

Pe de altă parte, degajarea structurilor poate fi făcută doar cu acordul procurorilor, care trebuie să facă cercetarea la faţa locului pentru a aduna probe.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti continuă audierile în dosarul privind incendiul din clubul Bamboo, peste 10 persoane fiind chemate luni să dea declaraţii, printre care şi patronul firmei care deţine clubul, Vincenzo Castellano, a declarat pentru News.ro procurorul-şef Bogdan Staicu.

"În jur de 10 persoane au fost chemate luni pentru audieri. Ar trebui să se prezinte şi patronul clubului Bamboo”, a spus şeful Secţiei de urmărire penală din Parchetul Tribunalului Bucureşti, Bogdan Staicu.

El a precizat că anchetatorii nu am putut încă face cercetarea la faţa locului, precizând că este puţin probabil să se poată intra luni în clubul Bamboo distrus în totalitate, pentru că duminică erau încă bârne care fumegau, iar acolo sunt în continuare pompierii, în stare de veghe.

Audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti urmând să completeze informaţiile din dosar cu noi mărturii ale persoanelor care au fost în clubul Bamboo în noaptea incendiului, dar şi ale angajaţilor clubului.

Procurorii au deschis sâmbătă dosar penal, în urma incendiului din clubul Bamboo, fiind începută urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

În urma incendiului din Clubul Bamboo, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale, dintre care patru au rămas internate, trei la spitalele Floreasca şi una la Pantelimon.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sâmbătă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul Bamboo în totalitate. Luni dimineaţă, pompierii încă nu declaraseră lichidat incendiul din club, zona fiind supravegheată de pompieri, care au rămas cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru a preveni reapariţia focului din focare.