Peste 200 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost depistate de poliţişti în ultima săptămână, potrivit Poliţiei Române.

Astfel, în perioada 13 - 19 ianuarie, poliţiştii din ţară au depistat 122 de persoane date dispărute, dintre care 85 de minori. Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori.

De asemenea, au fost depistate 84 de persoane urmărite - 62 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, şase aveau mandate de arestare preventivă, 12 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar patru aveau emise sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.

Printre persoanele depistate de poliţişti în ultima săptămână se numără un bărbat, de 33 de ani din judeţul Gorj care se sustrăgea executării unei pedepse de şapte ani de închisoare pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor. De asemenea, poliţiştii au prins un bărbat de 31 de ani din judeţul Galaţi care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru viol. Ambele persoane au fost încercerate.