O ambulanţă cu un pacient în comă, care suferise un accident cerebral, a stat blocată timp de o oră, vineri la prânz, pe un drum judeţean din Vaslui, din cauza viscolului. Autorităţile locale au intervenit cu un buldoexcavator care a tractat autosanitara, bărbatul de 84 de ani fiind transportat ulterior la spital.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, ambulanţa cu medic a rămas blocată din cauza sulurilor de zăpadă formate între localităţile Corni Albeşti şi Crasna, după ce preluase pacientul de la locuinţa sa din Albeşti. 

În urma situaţiei apărute, echipajul medical a solicitat prin staţie sprijinul autorităţilor pentru a scoate maşina dintre nămeţi. Spre locul blocajului, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a trimis o autofreză, în timp de Primăria Albeşti a intervenit cu un buldoexcavator. Până la sosirea maşinii de deszăpezire, ambulanţa a fost tractată de utilajul de la primărie, care, în prealabil a îndepărtat zăpada de pe şosea.

”Pacientul a suferit în accident cerebral, necesitând transportul cât mai urgent la o unitate medicală specializată. După o oră în care a stat înzăpezită, ambulanţa a putut să-şi continue drumul spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Vaslui susţin că acesta este primul caz în care o ambulanţă a rămas înzăpezită de când judeţul se află sub cod galben de ninsori şi viscol.