Echipajul unei nave sub pavilion Panama ancorate de la finele anului trecut în Marea Neagră, în apropiere de canalul Sulina, a primit, joi dimineaţă, apă şi alimente din partea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR).

Potrivit Căpităniei Portului Sulina, nava, care are la bord 16 membri, cetăţeni din Turcia, India şi Azerbaidjan, a ancorat pe data de 31 decembrie 2016 în Marea Neagră, la 13 kilometri Est de intrarea pe canalul maritim Sulina, din cauza unei defecţiuni la cârmă.

"Membrii echipajului au încercat să rezolve defecţiunea cu mijloace proprii, însă până în prezent nu au reuşit. Zilele trecute au semnalat cantitatea mică de alimente şi apă de care dispuneau, iar joi dimineaţa reprezentanţi ai SNCR le-au oferit alimente şi apă pentru cel puţin trei zile", a declarat, pentru AGERPRES, căpitanul şef de port al Căpităniei Sulina, Radu Andricencu.

Nava care se îndrepta spre Ucraina urmează să fie, joi după-amiază, preluată de un remorcher, astfel încât condiţiile meteorologice vitrege care se anunţă să nu-i pună în pericol pe membrii echipajului aflat la bord.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi dimineaţa o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol puternic pentru Bucureşti şi 11 judeţe din sudul şi estul ţării, printre judeţele aflate sub cod numărându-se şi cele din Dobrogea — Tulcea şi Constanţa.