Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul unor acţiunii de combatere a contrabandei cu ţigări, peste 46.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană.

Vineri, 3 ianuarie, poliţiştii au declanşat o operaţiune de depistare a contrabandiştilor de ţigări.

În timpul nopţii, poliţiştii au observat în apropierea frontierei, mai multe persoane care transportau introduceau în ţară colete voluminoase. O echipă de intervenţie a efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind tras doar un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. În urma acţiunii, s-a reuşit doar reţinerea unui bărbat, cetăţean ucraineanîn vârstă de 21 de ani. Acesta era echipat într-un costum de scafandru din neopren, pentru a trece mai uşor ţigările prin apa rece a râului Tisa.
La faţa locului, au fost descoperite 72 de colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 39.880 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 357.300 de lei. Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
De asemenea, poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au descoperit, abandonate, în apropierea frontierei de stat 14 colete ce conţineau 6.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 62.000 lei. În prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.